homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

HÍrek, ÉrdekessÉgek

A kihagyhatatlan: Siracusa

A kihagyhatatlan: SiracusaFeltétlenül nézzük meg a fenti két gyönyörű várost, ha Szicíliában autózunk! Siracusában nem csak jót ebédelhetünk, de vásárlási szenvedélyünknek is hódolhatunk az elegáns butikokban! Tovább

A LEGVONZÓBB VÖRÖS

A LEGVONZÓBB VÖRÖSHozzáértők szerint a sangiovese nevű szőlő csak Toszkána szívében képes azt a szuper-minőséget produkálni, amiből jó bort lehet készíteni. Amikor megszavazták az évszázad 12 legszebb borát, az egyetlen olasz egy Brunello volt... Tovább

Kis fagyitörténelem

Kis fagyitörténelemHogy az olasz fagyi a legfinobb a világon, azzal senki nem vitatkozik - mi azt is tudjuk, hogy Szicíliában milyet kell enni! Tovább

Olaszország

A csizma alakú országot az Adriai-tenger, a Földközi-tenger, Franciaország, Svájc, Ausztria és Szlovénia határolja, s háromezer éves történelmével, kultúrájával, hagyományos ételeivel és homokos strandjaival igazi turistaparadicsom. Az ország része Szicília, Szardínia és 70 kisebb sziget is. Olaszország egyik különlegessége, hogy három aktív vulkánja van: a Vezúv Nápoly közelében, az Etna Szicíliában és a Stromboli. Északi határa mentén az Alpok láncai húzódnak, az Appenninek pedig az Alpoktól Szicíliáig az egész félszigeten végignyúlik.

Észak - Olaszország éghajlata kontinentális, a tél hideg és ködös, a nyár forró. A hegyekben hosszú, havas, hideg tél jellemző. Közép-Olaszországban egyfajta tengeri klíma uralkodik, itt a tél viszonylag enyhe, a nyár sem túl forró. A sirocco nevezetű szél Afrikából nagy meleget fúj a déli területekre, meghosszabbítva ezzel a forró nyári napok számát.

Olaszország templomaiba fedetlen vállal és rövidnadrágban, illetve rövid szoknyában tilos bemenni, javasolt kendőt, kardigánt magunkkal vinni.

Az északi és déli területeken más-más étkezési szokások figyelhetők meg: a déliek a fűszeres, az északiak inkább a gazdag, krémes étkeket részesítik előnyben. Az ételek egész Olaszországban érvényes rendje szerint az előétel, az antipasto után a primo és a secondo piatto, vagyis az első és a második fogás, majd a desszert, a dolce következik. Az olasz konyha specialitásai a különféle tészták (spaghetti, maccheroni, pizza, lasagne, tortellini), valamint a halak. Az étkezés mindennapos kísérője a bor, azonban szokás az asztalnál ásványvizet is fogyasztani.



PROGRAMOK

Autópark - Ferrari túrákAutópark - Ferrari túrák
Autópark, az összes bérelhető autótípussal, leírással, képekkel.


Ferrari túra Rómából - 5 naposFerrari túra Rómából - 5 napos
5 csodálatos napot tölthetsz el Rómából indulva, Firenzén keresztül egészen Monte-Carlo-ig


Róma és Umbria fly & driveRóma és Umbria fly & drive
Fedezd fel Rómát, majd indulj el az ország még kevésbé felfedezett vidékére, Umbriába. Azoknak ajánljuk ezt az utat, akik már Olaszország több részét felfedezték és szeretnének egy kicsit távolabb lenni a turisták által legkedveltebb városoktól. Ár: 134.500,-Ft/fő/hét + 29.000,-Ft illetéktől


Puglia fly&drivePuglia fly&drive
Varázslatos tengerpartok, katedrálisok, Világörökségi helyszínek, Olaszország legjobb konyhája: vár rád az olasz csizma sarka!
Ára: 209.000 Ft/fő - től.


Ferrari túra Rómából - 4 naposFerrari túra Rómából - 4 napos
4 fantasztikus napot tölthet el Rómában és a Toszkán dombságon luxus kivitelezésben. Ár: 6875 EUR/ fő/4 nap-tól


Utazás

Autóval vagy repülővel (Velence, Milánó, Genova, Firenze, Róma, Nápoly, Bari, Lamezia Terme, Catania, Palermo, Cagliari vagy Olbia repülőterére). További lehetőség: nemzetközi autóbusszal vagy vonattal.

Az utazás időtartama

uticéltól függően 1,5 - 3 óra átszállással együtt

Időeltolódás

nincs

Legjobb időszak az utazásra

áprilistól októberig