homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

HÍrek, ÉrdekessÉgek

Kis fagyitörténelem

Kis fagyitörténelemHogy az olasz fagyi a legfinobb a világon, azzal senki nem vitatkozik - mi azt is tudjuk, hogy Szicíliában milyet kell enni! Tovább

A kihagyhatatlan: Siracusa

A kihagyhatatlan: SiracusaFeltétlenül nézzük meg a fenti két gyönyörű várost, ha Szicíliában autózunk! Siracusában nem csak jót ebédelhetünk, de vásárlási szenvedélyünknek is hódolhatunk az elegáns butikokban! Tovább

Gyógyító tenger

Gyógyító tengerNe elégedj meg az édesvizekkel! A tengernek gyógyító ereje van!Nálunk mindig találsz valami tengeri idegnyugtató ajánlatot, csupán pár órányi autózásra itthonról... Tovább

Olaszország

A csizma alakú országot az Adriai-tenger, a Földközi-tenger, Franciaország, Svájc, Ausztria és Szlovénia határolja, s háromezer éves történelmével, kultúrájával, hagyományos ételeivel és homokos strandjaival igazi turistaparadicsom. Az ország része Szicília, Szardínia és 70 kisebb sziget is. Olaszország egyik különlegessége, hogy három aktív vulkánja van: a Vezúv Nápoly közelében, az Etna Szicíliában és a Stromboli. Északi határa mentén az Alpok láncai húzódnak, az Appenninek pedig az Alpoktól Szicíliáig az egész félszigeten végignyúlik.

Észak - Olaszország éghajlata kontinentális, a tél hideg és ködös, a nyár forró. A hegyekben hosszú, havas, hideg tél jellemző. Közép-Olaszországban egyfajta tengeri klíma uralkodik, itt a tél viszonylag enyhe, a nyár sem túl forró. A sirocco nevezetű szél Afrikából nagy meleget fúj a déli területekre, meghosszabbítva ezzel a forró nyári napok számát.

Olaszország templomaiba fedetlen vállal és rövidnadrágban, illetve rövid szoknyában tilos bemenni, javasolt kendőt, kardigánt magunkkal vinni.

Az északi és déli területeken más-más étkezési szokások figyelhetők meg: a déliek a fűszeres, az északiak inkább a gazdag, krémes étkeket részesítik előnyben. Az ételek egész Olaszországban érvényes rendje szerint az előétel, az antipasto után a primo és a secondo piatto, vagyis az első és a második fogás, majd a desszert, a dolce következik. Az olasz konyha specialitásai a különféle tészták (spaghetti, maccheroni, pizza, lasagne, tortellini), valamint a halak. Az étkezés mindennapos kísérője a bor, azonban szokás az asztalnál ásványvizet is fogyasztani.



PROGRAMOK

Ferrari túra Milánó - 4 naposFerrari túra Milánó - 4 napos
4 napos Ferrari túra Milánóban és környékén, ebéddel, saját túravezetővel és az általad választott csodaautóval.


Ferrari túra Rómából - 5 naposFerrari túra Rómából - 5 napos
5 csodálatos napot tölthetsz el Rómából indulva, Firenzén keresztül egészen Monte-Carlo-ig


Ferrari túra Milánó - 1 naposFerrari túra Milánó - 1 napos
Egy napos Ferrari túra Milánóban és környékén, ebéddel, saját túravezetővel és az általad választott csodaautóval.


Ferrari túra  Firenze - 4 naposFerrari túra Firenze - 4 napos
4 csodálatos nap Firenzében és a Toszkán dombságban, luxushotelben, kiváló éttermekkel. Ár: 6875 EUR/fő/4 nap-tól


Kelet-Szicília Fly & DriveKelet-Szicília Fly & Drive
Szicíliai minitúra azoknak, akik szívesen barangolnak tavasszal vagy ősszel az olasz csizma talpa alatt.
Ára: 199.100 Ft/fő - től.


Utazás

Autóval vagy repülővel (Velence, Milánó, Genova, Firenze, Róma, Nápoly, Bari, Lamezia Terme, Catania, Palermo, Cagliari vagy Olbia repülőterére). További lehetőség: nemzetközi autóbusszal vagy vonattal.

Az utazás időtartama

uticéltól függően 1,5 - 3 óra átszállással együtt

Időeltolódás

nincs

Legjobb időszak az utazásra

áprilistól októberig