homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Yucatan-félsziget Fly & Drive

1. nap: Cancun
Gépünk az esti órákban landol a türkizkék Karib tenger partján, Cancunban. Az autó átvétele után elfoglaljuk a városban levő szállást (pl: La Quinta Inn & Suites****). Akár már az első estét is a finomhomokos tengerparton, vagy Cancun nyüzsgő éjszakai életében tölthetjük!

2. nap: Cancun - Tulum - Coba - Valladilid  (kb 240 km)
A reggeli elfogyasztása után a tengerparttal párhuzamosan délre vezet utunk, Playa del Carmen-en át Tulumba, ahol a maják tengerparti sziklára épült romvárosát nézzük meg. A fehér kőtemplomok a gyönyörű kék tengerrel a háttérben remek látványt nyújtanak! Ha időnk engedi ne hagyjuk ki a Xel-Ha Ökoparkot sem, ami felejthetlen élmény lesz a búvárkodni szeretőknek és a delfinimádóknak is! Délután a szárazföld belseje felé, Coba városába visz az utunk. A közel 1500 éves út mentén kis falvak vannak, ahol az emberek még régi hagyományok szerint élnek. Szállás Valladolid-ban (pl: Ecotel Quinta Regia***).

3. nap: Valladolid - Izamal - Merida (kb 190 km)
Reggeli után Izamalba autózunk, ahol szép Szent Antal kolostort és a Kinich Kakmo maja piramist tekinthetjük meg. A városkát sárga városnak is nevezik, számtalan színes épület miatt. Utunk ezek után Merida-ba, a Yucatán-félsziget fővárosában vezet, ahol a következő 2 éjszakát fogjuk tölteni. Szállás Merida-ban (pl: Mision Fray Diego***+).

4. nap: Merida
Ezen a napon a koloniális várost, Meridát fedezhetjük fel. A városnézéshez a Zocalo (Főtér) ideális kiindulópont, sétálhatunk egyet a Montejo sétányon, mely a párizsi Champs Elyssehez hasonlóan terveztek. Vagy meglátogathatjuk az 1500-as évek végén épült katedrálist, melyet egy korábbi maja templom romjain épitettek, és ez lett az amerikai kontinensen az első katolikus templom. A várost "Fehér városnak" is nevezik, nemcsak mészkőből levő épületei miatt, hanem azért is, mert utcái rendkivül tiszták.

5. nap: Merida - Uxmal (kb 85 km)
Délelőtt a Celestun Nemzeti parkba indulunk. A vizi rezervátumban hajókázhatunk és kis szerencsével flamingókat vagy más egzotikus madarakat pillanthatunk meg. Délután pedig Uxmal romvárosát járhatjuk végig, ahol a Varázsló Piramisát, az Apácák házának négyszögét, a Kormányzó palotáját vagy a Galambducot tekinthetjük meg, este pedig látványos fényshow-ban gyönyörködhetünk. Szállás Uxmalban (pl. Uxmal Maya Resort***)

6. nap: Uxmal - Chichen Itza (kb 280 km)
Reggeli után elindulunk Chichen Itza felé. Itt található a félsziget legismertebb, legnagyobb területen levő maja romávrosa a Kukulkan (Tollas kígyó) piramissal, pelote pályával (játéktér). Chichén Itza jelentése: "az itzai kút kávájánál". Az elnevezés arra utal, hogy a félszigeten élők folyó híján a természetes víznyelő aknákból (ún. cenotekből) vették a friss vizet. A cenote-k egyben vallási szerepet is betöltöttek. A város három ilyen cenote mellett volt található, ebből ma kettő maradványait még láthatnak a romvárosban: ez egyik az Áldozat kútja, ahol szárazság idején a maja esőistennek, Chac-nak mutattak be áldozatokat. Esténként hang- és fényjátékokban gyönyörködhetnek a különlegességre vágyók. Szállás Chichen Itza-ban (pl. Arqueologicas Chichen***).

7. nap: Chichen Itza - Cancun (kb 200 km)
Reggeli után irány Cancun, ahol az autót leadjuk és élményekkel tele hazarepülünk Budapestre, vagy kipihenjük magunkat a Karib-tenger partján, valamelyik szép szállodában koktélokat iszogatva.

Az ár minimum 2 fő együttes utazása esetén érvényes!

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegy turista osztályon
- szállás 6 éjszakára középkategóriájú szállodákban, standard kétágyas szobákban reggelivel
- autóbérlés 6 napra (kiskategóriás)
- információs anyagok (német nyelven)

A részvételi dij nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték (kb 122.000 Ft/fő)
- betegség-, baleset-, poggyász biztositás
- sztornóbiztositás
- üzemanyag, parkolási dijak, belépők, borravaló, autópálya díjak

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 25 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkeznie (21 - 25 éves kor között felárat alkalmaznak)
- másodvezető díj benne van az árban (1 fő)
- az autó vezetőjének saját névre szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie, amelyen blokkolni fognak kauciót (kb 600 USD)
- az ár tartalmazza: korlátlan km használat, törés-, lopás biztositás önrész nélkül (az önrészt az ügyfél utólag kapja vissza), különböző adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotelek foglalására is (felár ellenében).

A táblázatban megadott csomagárak egy főre, minimum 2 fő együttes utazása és szabad helyek függvényében érvényesek!

Csomagár/fő/hét kétágyas standard szobában
2014.11.01-12.16.216 200 Ft
2015.01.10-04.03.216 200 Ft
2015.04.04-16.224 500 Ft
2015.04.17-30.216 200 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Fedezd fel az Azori-szigetek 5 szigetét egy utazás alatt: Sao Miguelt, Terceira-t, Sao Jorge-t, Faial-t és Pico-t. Ár: 383.800,-Ft/fő/hét + 60.000,-Ft illetéktőltovább...
Piros faházak, végtelen erdőségek, harapni valóan friss levegő és izgalmas városok várnak rád Svédországban. Ár: 179.000 Ft/fő/hét csomagártóltovább...
Szlovénia egy kis ország rengeteg és változatos látnivalóval. Találhatunk itt 2800 méter magas hegyeket, cseppkőbarlangokat, hangulatos városokat és pihenhetünk mediterrán hangulatú strandjain is.
Ár: 76.300,-Ft/fő/hét-tőltovább...

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

Varázslatos Maya romváros

Varázslatos Maya romvárosElképesztő építészeti csoda: Chichén Itza egyik piramistemplomának árnyéka a tavaszi és őszi napéjegyenlőségkor egy templomból előkúszó kígyó alakját jeleníti meg! Tovább

Aztékok itala

Aztékok italaA kakaót Amerika őslakói nagy becsben tartották, a habos ital alapanyagául szolgáló kakaóbab sokáig fizetőeszközként is használatos volt az azték birodalomban.... Tovább