homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Szicília Fly & Drive

Javasoljuk, hogy a nyári melegre való tekintettel az alábbi autós programot inkább tavaszra, nyár elejére vagy kora őszre tervezzétek. A strandok ilyenkor is alkalmasak napozásra, fürdőzésre, ugyanakkor városnézés közben sokkal kellemesebb a klíma.


1. nap
Dálután érkezünk a napfényes Cataniába. Az autó felvétele után elfoglaljuk a a szállást a belvárosban. Egy igazi capuccino után kezdjünk el megismerkedni a várossal,  vagy ha erőnk engedi, kiránduljunk át Acirealéba. Szállás Cataniában.

2. nap
Vessük bele magunkat az igazi barokk stílusba: Siracusába és Notóba, a legszebb barokk városokba látogatunk el. Sétáljunk egy nagyot a siracusai óvárosban, Ortigiában: nézzünk be a dómba és a dór Apollón-templomba! Érdekesség: a papírusz itt terem meg egyedül a kontinensen Egyiptomon kívül! Utunkat Notó felé folytatjuk, mely Szicília egyik legelbűvölőbb városa. Ki ne hagyjuk a díszes erkélyeket és vízköpőket!
Szállás Cataniában.
Távolságok: Catania - Siracusa: 63 km, Siracusa - Noto: 37 km, Noto - Catania: 88 km.

3. nap
Kirándulás az Etnához, Európa legmagasabb és legaktívabb tűzhányójához. Mivel a vulkán kráterénél jóval hűvösebb van, jól fog esni egy pohárka vörösbor, az Etna lejtőin tetrmett kiváló szőlőből! Egy könnyű ebéd után  a festői fekvésű Taormina felé vesszük az irányt. Ne hagyjuk ki a Csontváry Kosztka Tivadart is megihlető görög színházat, a normann stílusú San Nicoló katedrálist és a Palazzo Corvaia-t. Felfrissülésként kóstoljuk meg a kandírozott gyümölcsökkel ízesített cassata siciliana-t!
Szállás Cataniában.

4. nap
Reggeli után Messinán keresztül Cefalú-ba indulunk. Útközben rövid sétát teszünk Messina óvárosában, megnézzük az óriási óceánjárókat a kikötőben. Cefalú hangulatos tengerparti városa Szicília egyik legszebb normann dómjának ad otthont. Egy finom halvacsora után elfoglaljuk a szállást Palermóban, ahol a következő napokban a bázisunk lesz. 
Távolságok: Catania - Cefalu: 210 km, Cefalu - Palermo: 50 km

5. nap
Délelõtt meglátogatjuk a gyönyörű kerengővel rendelkező dómot Monreale-ban, majd délután Palermóval ismerkedünk. Vacsorázzunk meg a Palermo-tól 14 km-re fekvő hangulatos tengerparti kisvárosban, Mondello egyik kis éttermében!
Szállás Palermóban.

6. nap
Reggeli után a nyugati oldalon felé vesszük az irányt: először a Vénusz szentélyt nézzük meg Ericében, majd a sólepárlót Trapaniban és onnan Marsalába, a híres szicíliai bor városába érkezünk. A napot a hangulatos tengerparti város kikötőjében zárjuk egy kellemes vacsorával.
Szállás Marsalában.
Távolságok: Palermo - Erice: 115 km, Erice - Trapani: 12 km, Trapani - Marsala: 32 km

7. nap
Ha kedvünk tartja, a napot az archeológia múzeum megtekintésével kezdjük Marsalában majd Selinuntéba, Dél-Itália görög kolóniájának legnagyobb városába látogatunk. Ledõlt romjai Szicília legfontosabb ókori emlékei közé tartoznak. Utunkat az UNESCO Világörökség részeként nyilvántartott Templomok Völgye felé vesszük Agrigento-ban, ahol a legszebb a látvány a lemenő nap fényében.
Szállás Agrigentóban.
Távolságok: Marsala - Selinunte: 54 km, Selinunte - Agrigento: 101 km

8. nap
Reggeli után kb. másfél órás autózással jutunk el Piazza Armerinába, ahol a szintén Világörökségi Villa Romana del Casale mozaikjaiban gyönyörködünk. Egy kellemes ebéd után a cataniai repülőtér felé vesszük az irányt, leadjuk a bérautót és szomorúan búcsút veszünk Szicíliától. Rómán keresztül érkezünk Budapestre.
Távolságok: Agrigento - Piazza Armerina: 105 km, Piazza Armerina - Catania: 97 km


Hosszabbítási lehetõség: a tengerparton Taormina környékén.

A fenti útvonal EGYÉNI út, egy ajánlott útiterv, mely bárhogyan módosítható, variálható.

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet átszállással
- reptéri illetéket
-
szállást reggelivel 7 éjszakára 
-
autóbérlést 7 napra (teljeskörű, önrészkiváltó biztosítással)
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- idegenforgalmi adót
- baleset-, betegség-  és poggyászbiztosítást, stornóbiztosítást
- üzemanyagot, parkolási díjakat

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 25 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkeznie (21 - 25 éves kor között felárat alkalmaznak)
- másodvezető díj, gyermekülés nincs benne az árban
- az autó vezetőjének saját névre szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie, amelyen blokkolni fognak kauciót
- az ár tartalmazza: korlátlan km használat, törés-, lopás biztositás önrésszel (az önrészt az ügyfél utólag kapja vissza), különböző adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében, kétágyas szobában érvényesek.


ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ!
Foglalj 2017. július 22-ig, és az alábbi árakból 10% előfoglalási kedvezményt kapsz.

Akciós ár: 

2017. augusztus 20-ig:                                            216.400.- Ft/fő
2017. augusztus 21-szeptember 30-ig:                  234.600.- Ft/fő
2017. október 1-31-ig:                                             225.200.- Ft/fő


Csomagár/fő kétágyas szobában
2017.03.01-04.30.207 500 Ft
2017.05.01-06.15.222 000 Ft
2017.06.16-08.20.240 500 Ft
2017.08.21-09.30.260 500 Ft
2017.10.01-31.250 200 Ft

Mit szólnál ehhez?

Izlandra egész évben utazhatunk, (a Golf-áramlat hatására) télen a sziget nem annyira hideg, mint gondolnánk. Nyáron viszont nem lesz melegünk, mivel kb. 15-17 C-ra számíthatunk! A nyári hónapokban a sötétség max. napi 2-3 órás, télen ellenben egész nap csak pár világos órára számíthatunk! Ár: 215.100,-Ft/fő/hét + 79.000,-Ft illetéktől tovább...
Az ötödik kontinens teljesen más világ. Mintha egy másik bolygón járnál, mások a növények, mások az állatok, mások az illatok. Kicsit hosszú az út, de hidd el, megéri. Csak Te, az autó és a kenguruk! tovább...
Anglia számos világhíres ikonnal büszkélkedhet: Beatles, Manchester United, a Tower, Stonehenge. Utad során azonban nemcsak világörökségek és világszerte ismert látványosságok várnak, hanem rejtett kincsek, felfedezésre váró gyöngyszemek. Az utazás az országon keresztül nemcsak térben, hanem időben is messze repít, őskori emlékektől a 21. századig.tovább...