homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Puglia fly&drive

1.nap
Délben érkeztek Bari-ba közvetlen járattal. Felveszitek az autót és kb 1,5 órát autóztok Alberobello-ba, ahol a következő napokban a bázisotok lesz. Útközben érdemes megállni Bariíban és megnézni a fallal körülvett óvárost, Barivecchia-t, a város szimbólumát, a San Nicola katedrálist és gyönyörű tengerparti sétányán végigsétálni. 

Távolságok: Bari-Alberobello kb. 70 km/kb 1 óra 30 perc

2.nap
Reggeli után a bájos tengerparti kisváros, Trani felé veszitek az irányt. Fedezzétek fel a kikötő kis kézműves üzleteit és ámuljatok a gyönyörű tengerre néző katedrálisán! A kikötő egységes fehér városképét a környéken bányászott ún. „trani márvány”-nak nevezett mészkő adja.
Ebéd után visszatértek az UNESCO világörökségi emlék, Alberobello városába. A kisvárosban több száz kis trullo (kúp alakú lakóház) maradt, melyeket habarcs nélkül építettek, a legenda szerint az adófizetés elkerülés e végett. Ma ezekben a házacskákban jórészt kis kézműves boltok vannak. Este kóstoljatok meg egy tipikus pugliai tésztát, az orecchiete-t, melyet egy könnyű borral öblítsetek le (a régió jellegzetes Rosso Barletta borát ajánljuk)!
Szállás Alberobello-ban.

Távolságok: Trani-Alberobello kb. 104 km/kb 1,5óra

3.nap
A Valle d’Itria többi kisvárosát fedezed fel ma: először a dombra épült, köralaprajzú Locorotondo kisvárosában tévedtek el a kis, kanyargós utcákon, majd Martina Franca szűk utcácskáin sétálgattok. Ne hagyjátok ki a különleges belül lágy Burratasajtot! A vacsorához feltétlen kóstoljátok meg a „capocollo” sonkát és hozzá egy pohárka Martina Franca bort!
Szállás Alberobello-ban.

4. nap
Reggeli után dél felé veszitek az irányt: először a „Citta Bianca”-t, azaz a fehér várost, Ostunit nézitek meg, mely fehérre meszelt házairól kapta a nevét, majd „dél-itália firenzéje”, Lecce lesz a következő uticél. Lecce a barokk fővárosa, feltétlen nézzétek meg csodás főterét és katedrálisát! Este pedig kóstoljátok meg a „Scapece” sült halat egy könnyű Salentino Pinot Bianco fehérborral!
Szállás: Lecce.

Távolságok: Alberobello-Lecce kb. 112 km/1 óra 40 perc

5.nap
A mai nap a tengerről szól: kora reggel induljatok el, hogy mihamarabb Santa Maria di Leuca-ba érjetek, ahol a Jón- és Adriai-tengerek találkoznak. Jó idő esetén állítólag még az is látszik, ahol a 2 tenger összefolyik. Ha ráuntatok a szikrázó napsütésre és a türkizkék színekben játszó tengerre, merüljetek el a belváros csodálatos villáinak világában!
Az estét zárjátok egy finom kecskesajtos-sonkás tészta a Penne alla Locanda és egy pohár Martino Rosso bor társaságában!
Szállás: Lecce.

Távolságok: Lecce-S. Maria di Leuca-Lecce kb 140 km/2,5 óra

6.nap
Taranto városán keresztül érjük el a szomszédos Basilicata tartományhoz tartozó különleges hangulatú sziklavárost, Materát. Óvárosa az UNESCO Világörökség része, és akár sziklába vájt lakásokat is találhattok a séta folyamán. Ha a táj ismernek tűnik a filmekből, az nem véletlen: a Passió című filmet forgatták itt.
Szállás: Matera

Távolságok: Lecce-Matera kb 175 km/2,5 óra

7.nap
Altamura felé veszitek az irányt, mely a híres altamurai kenyér szülőhazája. Ne hagyjátok ki csodálatos gótikus templomát, a Santa Maria Assuntát! Ha túl nagy a hőség, kellemes klíma fogad benneteket az Altamura környéki cseppkőbarlangok egyikében!
Vacsorára kóstoljátok meg a „bombette” sajttal és sonkával töltött húsgolyókat, amit természetesen most is egy könnyű borral öblítsetek le
Szállás: Matera

Távolságok: Matera-Altamura-Matera 40 km/1 óra

8.nap
Reggeli után indultk a reptér fel, adjátok le a bérautót és közvetlen járattal repültök haza.


A fenti útvonal EGYÉNI út, egy ajánlott útiterv, mely bárhogyan módosítható, variálható.

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet a Wizzair közvetlen járatával Bari-ba
- reptéri illetéket

-
szállást reggelivel 7 éjszakára 4*-os szállodákban
-
autóbérlést 7 napra (teljeskörű, önrészkiváltó biztosítással)
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- poggyászdíjat a repülőjáraton
- idegenforgalmi adót
- baleset-, betegség-  és poggyászbiztosítást, stornóbiztosítást
- üzemanyagot, parkolási díjakat

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 25 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkeznie (21 - 25 éves kor között felárat alkalmaznak)
- másodvezető díj, gyermekülés nincs benne az árban
- az autó vezetőjének saját névre szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie, amelyen blokkolni fognak kauciót (kb 700 EUR)
- az ár tartalmazza: korlátlan km használat, törés-, lopás biztositás önrésszel (az önrészt az ügyfél utólag kapja vissza), különböző adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ!
Foglalj 2017. július 22-ig, és az alábbi árakból 10% előfoglalási kedvezményt kapsz.

Akciós ár: 

2017. szeptember 10-ig:                                            224.100.- Ft/fő
2017. szeptember 11-november 1-ig:                      209.000.- Ft/fő

Csomagár/fő
2017.06.15-09.10.249 000 Ft
2017.09.11-11.01.232 000 Ft

Mit szólnál ehhez?

Fedezd fel Spanyolország legszebb homokos strandjait és pezsgő, izgalmas városait, ősi kastélyait, világklasszis borait és ételeit.tovább...
Hajdan volt arab kalifák palotái, apró, festői falvak, flamenco, fiesta, bikaviadalok no és persze végtelen, napos tengerpart: ez Andalúzia, az utolsó mór sóhajok földje. Látogass el a vidékre, amely Velazquezt és Picasso-t adta a világnak! Ár: 173.700,-Ft/fő/hét + 24.000,-Ft illetéktőltovább...
Németországban mindenki megtalálja a megfelelő programot, akár kastélyokat szeretnénk látogatni, akár a Legoland-ban szórakozni egyet.
Ár: 95.900,-Ft/fő/hét-tőltovább...