homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Puglia fly&drive

1.nap
Délben érkeztek Bari-ba közvetlen járattal. Felveszitek az autót és kb 1,5 órát autóztok Alberobello-ba, ahol a következő napokban a bázisotok lesz. Útközben érdemes megállni Bariíban és megnézni a fallal körülvett óvárost, Barivecchia-t, a város szimbólumát, a San Nicola katedrálist és gyönyörű tengerparti sétányán végigsétálni. 

Távolságok: Bari-Alberobello kb. 70 km/kb 1 óra 30 perc

2.nap
Reggeli után a bájos tengerparti kisváros, Trani felé veszitek az irányt. Fedezzétek fel a kikötő kis kézműves üzleteit és ámuljatok a gyönyörű tengerre néző katedrálisán! A kikötő egységes fehér városképét a környéken bányászott ún. „trani márvány”-nak nevezett mészkő adja.
Ebéd után visszatértek az UNESCO világörökségi emlék, Alberobello városába. A kisvárosban több száz kis trullo (kúp alakú lakóház) maradt, melyeket habarcs nélkül építettek, a legenda szerint az adófizetés elkerülés e végett. Ma ezekben a házacskákban jórészt kis kézműves boltok vannak. Este kóstoljatok meg egy tipikus pugliai tésztát, az orecchiete-t, melyet egy könnyű borral öblítsetek le (a régió jellegzetes Rosso Barletta borát ajánljuk)!
Szállás Alberobello-ban.

Távolságok: Trani-Alberobello kb. 104 km/kb 1,5óra

3.nap
A Valle d’Itria többi kisvárosát fedezed fel ma: először a dombra épült, köralaprajzú Locorotondo kisvárosában tévedtek el a kis, kanyargós utcákon, majd Martina Franca szűk utcácskáin sétálgattok. Ne hagyjátok ki a különleges belül lágy Burratasajtot! A vacsorához feltétlen kóstoljátok meg a „capocollo” sonkát és hozzá egy pohárka Martina Franca bort!
Szállás Alberobello-ban.

4. nap
Reggeli után dél felé veszitek az irányt: először a „Citta Bianca”-t, azaz a fehér várost, Ostunit nézitek meg, mely fehérre meszelt házairól kapta a nevét, majd „dél-itália firenzéje”, Lecce lesz a következő uticél. Lecce a barokk fővárosa, feltétlen nézzétek meg csodás főterét és katedrálisát! Este pedig kóstoljátok meg a „Scapece” sült halat egy könnyű Salentino Pinot Bianco fehérborral!
Szállás: Lecce.

Távolságok: Alberobello-Lecce kb. 112 km/1 óra 40 perc

5.nap
A mai nap a tengerről szól: kora reggel induljatok el, hogy mihamarabb Santa Maria di Leuca-ba érjetek, ahol a Jón- és Adriai-tengerek találkoznak. Jó idő esetén állítólag még az is látszik, ahol a 2 tenger összefolyik. Ha ráuntatok a szikrázó napsütésre és a türkizkék színekben játszó tengerre, merüljetek el a belváros csodálatos villáinak világában!
Az estét zárjátok egy finom kecskesajtos-sonkás tészta a Penne alla Locanda és egy pohár Martino Rosso bor társaságában!
Szállás: Lecce.

Távolságok: Lecce-S. Maria di Leuca-Lecce kb 140 km/2,5 óra

6.nap
Taranto városán keresztül érjük el a szomszédos Basilicata tartományhoz tartozó különleges hangulatú sziklavárost, Materát. Óvárosa az UNESCO Világörökség része, és akár sziklába vájt lakásokat is találhattok a séta folyamán. Ha a táj ismernek tűnik a filmekből, az nem véletlen: a Passió című filmet forgatták itt.
Szállás: Matera

Távolságok: Lecce-Matera kb 175 km/2,5 óra

7.nap
Altamura felé veszitek az irányt, mely a híres altamurai kenyér szülőhazája. Ne hagyjátok ki csodálatos gótikus templomát, a Santa Maria Assuntát! Ha túl nagy a hőség, kellemes klíma fogad benneteket az Altamura környéki cseppkőbarlangok egyikében!
Vacsorára kóstoljátok meg a „bombette” sajttal és sonkával töltött húsgolyókat, amit természetesen most is egy könnyű borral öblítsetek le
Szállás: Matera

Távolságok: Matera-Altamura-Matera 40 km/1 óra

8.nap
Reggeli után indultk a reptér fel, adjátok le a bérautót és közvetlen járattal repültök haza.


A fenti útvonal EGYÉNI út, egy ajánlott útiterv, mely bárhogyan módosítható, variálható.

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet a Wizzair közvetlen járatával Bari-ba
- reptéri illetéket

-
szállást reggelivel 7 éjszakára 4*-os szállodákban
-
autóbérlést 7 napra (teljeskörű, önrészkiváltó biztosítással)
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

A részvételi díj nem tartalmazza: 
- poggyászdíjat a repülőjáraton
- idegenforgalmi adót
- baleset-, betegség-  és poggyászbiztosítást, stornóbiztosítást
- üzemanyagot, parkolási díjakat

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 25 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkeznie (21 - 25 éves kor között felárat alkalmaznak)
- másodvezető díj, gyermekülés nincs benne az árban
- az autó vezetőjének saját névre szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie, amelyen blokkolni fognak kauciót (kb 700 EUR)
- az ár tartalmazza: korlátlan km használat, törés-, lopás biztositás önrésszel (az önrészt az ügyfél utólag kapja vissza), különböző adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Egyéni ajánlatot kérjen tanácsadóinktól!

Csomagár/fő
2018.04.01-06.15.
2018.09.15-11.01.
200 900 Ft
2018.06.15-07.01.
211 900 Ft
2018.07.01-08.01.214 100 Ft
2018.08.01-09.15.
224 500 Ft

Mit szólnál ehhez?

Orlando parkjaiban kalandozhatsz akár 3 napon keresztül, majd Florida nyugati részén pihenheted ki magad, a fehérhomokos fövenyen. Ár: 249.000,-Ft/fő/hét + 153.000,-Ft illetéktőltovább...
Szelíd lankákon futó szőlősorok, ciprusok, olajfaligetek. Dombtetőn álló ezeréves városok, mindegyikük egy-egy valódi ékszerdoboz, melyet ha kinyitsz, számtalan kincs tárul eléd. Ez mindannyiunk szerelme, Toszkána.
Ára: 132.800 Ft/fő - től. tovább...
Mindenki tanult a görög kultúráról, de egészen más szemtől szemben állni a Delphoi jósdával, mint egy fotón látni, egészen más látni, milyenek is a görög mindennapok, és a tenger egy képen sem volt annyira kék, mint valójában. Készíts be egy ABBA-válogatást, és tégy egy fantasztikus időutazást!
Ár: 229.900 Ft/fő/hét csomagártól tovább...