homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Portugália Fly & Drive

1. nap
Megérkezés Lisszabonba, szálloda elfoglalása, ismerkedés a Tejo folyó hatalmas tölcsértorkolatánál elterülő milliós portugál fővárossal. Szállás Lisszabonban.

2. nap
Az egész nap a luzitán főváros felfedezésével telik. Az 1755-ös katasztrofális földrengés és szökőár pusztítása ellenére – amely a város nagy részét porig rombolta – Lisszabon rendkívül gazdag csodás műemlékekben. A régi középkori hangulatot élhetjük át az Alfama nevű városnegyedben. Szűk utcáiban pinceszerű kocsmák és egzotikus fűszerboltok között csilingelő villamos kanyarog. A szomszédos negyed teljesen más világ fogad. A földrengés után újjáépített Baixa nagy tereivel, szabályos utcahálózatával egy modern város képét idézi. A számtalan kávézó egyikének teraszáról kitűnően megfigyelhetjük Baixa hangulatát. Egy gyönyörű kovácsoltvas neogótikus lift repít fel minket Lisszabon Bairro Alto kerületébe. A toronylift tetején lévő kávézóból csodás kilátás nyílik a városra. Érdemes ide visszatérni este, s valamelyik kitűnő bárban fadó-t, melankolikus portugál zenét hallgatni. Szállás Lisszabonban.

3. nap
A Lisszabon környéki partvidéklátnivalói alig egy órás autózással elérhető a fővrosból: Cabo de Roca, a kontinens legnyugatibb pontja, Sintra, Cascais. Ez a táj kis területe ellenére meglepően sokszínű. Cascais és Estoril elegáns utcái a francia riviérát idézik, míg a Cabo de Roca foknál a 120 m magas sziklafalakat ostromló óceán erejében gyönyörködhetünk. Nem árt egy széldzsekit magunkkal vinni, az óceán felőli áramlások nagyon erősek! A sziklafalak aljába kis ösvények vezetnek, ahol viszont csendes, homokos fövenyen birkózhatunk a hullámokkal. Szállás Lisszabonban.

4. nap
Az észak felé vezető főútról rövid kitérővel juthatunk a világ egyik legnagyobb zarándokhelyeként számon tartott Fátimába. Szűz Mária 1917-ben jelent itt meg három gyermeknek, azóta a helyet gyógyító erejűnek tartják.
Coimbra, az ősi egyetemi város a világ egyik legrégebbi egyetemének ad otthont, s az országnak egykor fővárosa is volt. A város központja a zegzugos utcákkal övezett dombtetőn helyezkedik el. A szűk, délben is árnyékos utcák kis túlzással életet menthetnek a nyári hőségben! Magyarországról éppen csak kivonultak a tatárok, amikor Coimbrában már diplomákat osztottak! Könyvtárában a 300 000 kötet aranyozott polcokon sorakozik. Alig másfél órás autózással érünk e észak fővárosába, Portoba. A Duoro partján épült város hatalmas katedrálisa és kitűnő borai mellett a Világörökség részét képező sikátoros kikötői negyedéért is érdemes felkeresni. A borok kóstolgatása közben próbáljuk ki a lágy portugál krémsajtot, a monte-t! Az ország legmagasabb tornyából, a Clerigos-ból 76 méter magasból nézhetünk szét Portóra. A látványnak 225 lépcsőfok az ára, de megéri! Szállás: Portoban.

5. nap
A Duoro-völgy, a híres szőlőtermesztő vidék felfedezése a nap programja. Utunk először kelet felé visz a Duoro völgyében. Vila Realnál fordulunk dél felé s áthaladunk a Duoro felett. Vadregényes tájon, festői útvonalakon keresztülhaladva ismerkedünk meg az ország belső részével. Érintjük Portugália tetejét, hűsölhetünk a csaknem 2000 m magasba törő Serra de Estrela gránitcsúcsai között. A pusztuló kőzet sok különleges formát hozott létre, néha olyan érzésünk támad, mintha megkövült emberek között járnánk… A régió apró boltjaiban beszerezhetjük Portugália legjobb sajtját, a Serra-sajtot, amelyet szigorúan helyi gyártmány! Szállás: Castelo de Vide-ben

6. nap
Castel de Vide
a portugál-spanyol határvidék változatos domborzatú, sajátos hangulatú vidék. A hegytetőkön ősi erődítmények vigyázzák az országot, a völgyek ódon településeiben mintha megállt volna az idő. A közeli Marvao várából, amely 862 m magas meredek emelkedőn áll, pazar kilátás nyílik a környékre. Milyen érzés lehetett a szaracénok ellen küzdeni a várfalakon? Aki végigsétál a „gyilokjárón”, megtudhatja! Szállás: Castelo de Vide-ben

7. nap
Évora fallal körülvett város a portugál építészet egyik gyöngyszeme. Már a római korból is találhatunk itt vízvezetékeket, hidakat. Igazán festői környezetben, olíva ligetek, szőlőültetvények között magasodik. A bájos városkában több, mint 20 templom és kolostor, köztük egy hátborzongató kápolna, melyet emberi csontokból és koponyákból építettek fel. Csak erős idegzetűeknek! Rendhagyóak az utcanevek is: sétálhatunk például a Borotválatlan ember utcájában. Szállás Évorában.

8. nap
Visszautazás Lisszabonba, autó leadása a reptéren, hazautazás.


Hosszabbítás lehetséges!

A körutazás után néhány napos pihenést, strandolást ajánlunk Algarve tartományban, Lagosban. A hangulatos kisváros az ország legdélebbi tartományának nyugati részén fekszik, néhány kilométerre csupán a Szent Vince foktól, amely egykor, a középkorban a világ végét jelentette. A meleg, csendes tengerpart kitűnően alkalmas pihenésre, fürdőzésre. Bizarr sziklaformák között finom homokon pihenhetjük ki az országjárás „fáradalmait”. Meglátogathatjuk az aprócska halászfalut Sagres-t, amelyben még mindig hajóépítéssel és homárhalászattal foglalkoznak az ott élők. Szállás: Hotel***

Praktikus tanácsok

Beutazási feltételek: Portugáliába érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetünk be, de ajánlatos az előbbit vinni. Nemzetközi jogosítvány szükséges.
Pénznem: Euro
Közlekedés: Portugáliában jobb oldalon halad a közlekedés, s a nemzetközi szabályok érvényesek.
Üzemanyag: Európai mércével közepes áron, 1.4€ / liter áron kapható az ólommentes (sem chumbo) 95-ös benzin.
Útdíjak: Az egyre bővülő portugál autópálya hálózat külön térítés ellenében vehető igénybe, fizetőkapus rendszerben. A sztrádák mellett fizetni kell a Ponte 25 de Abrilo és a Ponte Vasco de Gama nevű hatalmas, lisszaboni hidakon.
Parkolás: A nagyvárosokban nehéz parkolóhelyet találni, különösen Coimbrában ajánlatos kijjebb letenni a kocsit.


Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet 
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőtéri illetéket (kb 38.000,-Ft/fő)
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek, kétágyas szobában.

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ!
Foglalj 2017. július 22-ig, és az alábbi árakból 10% előfoglalási kedvezményt kapsz.

Akciós ár: 

2017. augusztus 20-ig:                                              158.700.- Ft/fő
2017. augusztus 21-szeptember 30-ig:                    145.800.- Ft/fő
2017. október 1-31-ig:                                               110.500.- Ft/fő


Csomagár/fő kétágyas szobában
2017.06.16-08.20.176 500 Ft
2017.08.21-09.30.162 000 Ft
2017.10.01-31.122 500 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Izlandra egész évben utazhatunk, (a Golf-áramlat hatására) télen a sziget nem annyira hideg, mint gondolnánk. Nyáron viszont nem lesz melegünk, mivel kb. 15-17 C-ra számíthatunk! A nyári hónapokban a sötétség max. napi 2-3 órás, télen ellenben egész nap csak pár világos órára számíthatunk! Ár: 215.100,-Ft/fő/hét + 79.000,-Ft illetéktől tovább...
Ez alatt az út alatt kipipálhatjuk az összes legismertebb észak-keleti parti várost, ahol a vártnál is sokkal több látványosság és program vár minket. Mozgalmas utazás lesz, ahonnét rengeteg élménnyel gazdagodva térhetünk haza. Ára: 326.000 Ft/fő+ 134.000 Ft/fő illetéktől - tőltovább...
Szicíliai minitúra azoknak, akik szívesen barangolnak tavasszal vagy ősszel az olasz csizma talpa alatt.
Ára: 199.100 Ft/fő - től. tovább...