homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Portugália Fly & Drive

1. nap
Megérkezés Lisszabonba, szálloda elfoglalása, ismerkedés a Tejo folyó hatalmas tölcsértorkolatánál elterülő milliós portugál fővárossal. Szállás Lisszabonban.

2. nap
Az egész nap a luzitán főváros felfedezésével telik. Az 1755-ös katasztrofális földrengés és szökőár pusztítása ellenére – amely a város nagy részét porig rombolta – Lisszabon rendkívül gazdag csodás műemlékekben. A régi középkori hangulatot élhetjük át az Alfama nevű városnegyedben. Szűk utcáiban pinceszerű kocsmák és egzotikus fűszerboltok között csilingelő villamos kanyarog. A szomszédos negyed teljesen más világ fogad. A földrengés után újjáépített Baixa nagy tereivel, szabályos utcahálózatával egy modern város képét idézi. A számtalan kávézó egyikének teraszáról kitűnően megfigyelhetjük Baixa hangulatát. Egy gyönyörű kovácsoltvas neogótikus lift repít fel minket Lisszabon Bairro Alto kerületébe. A toronylift tetején lévő kávézóból csodás kilátás nyílik a városra. Érdemes ide visszatérni este, s valamelyik kitűnő bárban fadó-t, melankolikus portugál zenét hallgatni. Szállás Lisszabonban.

3. nap
A Lisszabon környéki partvidéklátnivalói alig egy órás autózással elérhető a fővrosból: Cabo de Roca, a kontinens legnyugatibb pontja, Sintra, Cascais. Ez a táj kis területe ellenére meglepően sokszínű. Cascais és Estoril elegáns utcái a francia riviérát idézik, míg a Cabo de Roca foknál a 120 m magas sziklafalakat ostromló óceán erejében gyönyörködhetünk. Nem árt egy széldzsekit magunkkal vinni, az óceán felőli áramlások nagyon erősek! A sziklafalak aljába kis ösvények vezetnek, ahol viszont csendes, homokos fövenyen birkózhatunk a hullámokkal. Szállás Lisszabonban.

4. nap
Az észak felé vezető főútról rövid kitérővel juthatunk a világ egyik legnagyobb zarándokhelyeként számon tartott Fátimába. Szűz Mária 1917-ben jelent itt meg három gyermeknek, azóta a helyet gyógyító erejűnek tartják.
Coimbra, az ősi egyetemi város a világ egyik legrégebbi egyetemének ad otthont, s az országnak egykor fővárosa is volt. A város központja a zegzugos utcákkal övezett dombtetőn helyezkedik el. A szűk, délben is árnyékos utcák kis túlzással életet menthetnek a nyári hőségben! Magyarországról éppen csak kivonultak a tatárok, amikor Coimbrában már diplomákat osztottak! Könyvtárában a 300 000 kötet aranyozott polcokon sorakozik. Alig másfél órás autózással érünk e észak fővárosába, Portoba. A Duoro partján épült város hatalmas katedrálisa és kitűnő borai mellett a Világörökség részét képező sikátoros kikötői negyedéért is érdemes felkeresni. A borok kóstolgatása közben próbáljuk ki a lágy portugál krémsajtot, a monte-t! Az ország legmagasabb tornyából, a Clerigos-ból 76 méter magasból nézhetünk szét Portóra. A látványnak 225 lépcsőfok az ára, de megéri! Szállás: Portoban.

5. nap
A Duoro-völgy, a híres szőlőtermesztő vidék felfedezése a nap programja. Utunk először kelet felé visz a Duoro völgyében. Vila Realnál fordulunk dél felé s áthaladunk a Duoro felett. Vadregényes tájon, festői útvonalakon keresztülhaladva ismerkedünk meg az ország belső részével. Érintjük Portugália tetejét, hűsölhetünk a csaknem 2000 m magasba törő Serra de Estrela gránitcsúcsai között. A pusztuló kőzet sok különleges formát hozott létre, néha olyan érzésünk támad, mintha megkövült emberek között járnánk… A régió apró boltjaiban beszerezhetjük Portugália legjobb sajtját, a Serra-sajtot, amelyet szigorúan helyi gyártmány! Szállás: Castelo de Vide-ben

6. nap
Castel de Vide
a portugál-spanyol határvidék változatos domborzatú, sajátos hangulatú vidék. A hegytetőkön ősi erődítmények vigyázzák az országot, a völgyek ódon településeiben mintha megállt volna az idő. A közeli Marvao várából, amely 862 m magas meredek emelkedőn áll, pazar kilátás nyílik a környékre. Milyen érzés lehetett a szaracénok ellen küzdeni a várfalakon? Aki végigsétál a „gyilokjárón”, megtudhatja! Szállás: Castelo de Vide-ben

7. nap
Évora fallal körülvett város a portugál építészet egyik gyöngyszeme. Már a római korból is találhatunk itt vízvezetékeket, hidakat. Igazán festői környezetben, olíva ligetek, szőlőültetvények között magasodik. A bájos városkában több, mint 20 templom és kolostor, köztük egy hátborzongató kápolna, melyet emberi csontokból és koponyákból építettek fel. Csak erős idegzetűeknek! Rendhagyóak az utcanevek is: sétálhatunk például a Borotválatlan ember utcájában. Szállás Évorában.

8. nap
Visszautazás Lisszabonba, autó leadása a reptéren, hazautazás.


Hosszabbítás lehetséges!

A körutazás után néhány napos pihenést, strandolást ajánlunk Algarve tartományban, Lagosban. A hangulatos kisváros az ország legdélebbi tartományának nyugati részén fekszik, néhány kilométerre csupán a Szent Vince foktól, amely egykor, a középkorban a világ végét jelentette. A meleg, csendes tengerpart kitűnően alkalmas pihenésre, fürdőzésre. Bizarr sziklaformák között finom homokon pihenhetjük ki az országjárás „fáradalmait”. Meglátogathatjuk az aprócska halászfalut Sagres-t, amelyben még mindig hajóépítéssel és homárhalászattal foglalkoznak az ott élők. Szállás: Hotel***

Praktikus tanácsok

Beutazási feltételek: Portugáliába érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetünk be, de ajánlatos az előbbit vinni. Nemzetközi jogosítvány szükséges.
Pénznem: Euro
Közlekedés: Portugáliában jobb oldalon halad a közlekedés, s a nemzetközi szabályok érvényesek.
Üzemanyag: Európai mércével közepes áron, 1.4€ / liter áron kapható az ólommentes (sem chumbo) 95-ös benzin.
Útdíjak: Az egyre bővülő portugál autópálya hálózat külön térítés ellenében vehető igénybe, fizetőkapus rendszerben. A sztrádák mellett fizetni kell a Ponte 25 de Abrilo és a Ponte Vasco de Gama nevű hatalmas, lisszaboni hidakon.
Parkolás: A nagyvárosokban nehéz parkolóhelyet találni, különösen Coimbrában ajánlatos kijjebb letenni a kocsit.


Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet 
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőtéri illetéket (kb 38.000,-Ft/fő)
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek, kétágyas szobában.

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ!
Foglalj 2017. július 22-ig, és az alábbi árakból 10% előfoglalási kedvezményt kapsz.

Akciós ár: 

2017. augusztus 20-ig:                                              158.700.- Ft/fő
2017. augusztus 21-szeptember 30-ig:                    145.800.- Ft/fő
2017. október 1-31-ig:                                               110.500.- Ft/fő


Csomagár/fő kétágyas szobában
2017.06.16-08.20.176 500 Ft
2017.08.21-09.30.162 000 Ft
2017.10.01-31.122 500 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Ha egész Szicíliát szeretnéd bejárni, indulj útnak tavasszal vagy ősszel, amikor még elviselhető a meleg, de már nyitva vannak a strandok! Ára: 186.700 Ft/fő - tőltovább...
A mindig zöld Írország egész évben várja a látogatókat. Kevéssé ismert, hogy mennyire enyhe az ír tél, akár 15 fokos, kellemes januári napsütésben is autózhatunk és csodálhatjuk a szépségesen zord kastélyokat és a magával ragadó békés ír tájat.tovább...
Ha valahol minden sarkon van egy kastély, az Franciaország. Ha valahol minden domb mögött szőlészt bújik meg, az Franciaország. Ugorj kocsiba, és fedezd fel te magad a Loire völgyének borkülönlegességeit, és ámulj a szebbnél szebb kastélyokat, palotákat!
Ára: Már 229.000 Ft/fő/8 nap csomagártóltovább...