homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Portugália északi része - bor és kultúra

1. nap
Megérkezés Portoba, szálloda elfoglalása. Délután sétálhatunk egyet a városban, este pedig egy finom portugál vacsorát fogyaszthatunk el valamelyik kellemes étteremben. Szállás: Portoban.

2. nap
Ezt a napot még Portoban töltjük. A Duoro partján épült város hatalmas katedrálisa és kitűnő borai mellett a Világörökség részét képező sikátoros kikötői negyedéért is érdemes felkeresni. A borok kóstolgatása közben próbáljuk ki a lágy portugál krémsajtot, a monte-t! Az ország legmagasabb tornyából, a Clerigos-ból 76 méter magasból nézhetünk szét Portóra. A látványnak 225 lépcsőfok az ára, de megéri! Szállás: Portoban.

3. nap
Reggeli után nyugat felé indulunk Braga felé. Az ország 4. legnagyobb városa, melyet a Portugál Rómának is hivnak, olyan sok templommal rendelkezik. Legnagyobb látváyossága a várostól kb 5 km-re keletre levő Bom Jesus de Monte katolikus zarándokhely, ahová több mint 500 lépcső vezet fel és csodálatos kilátás nyilik a környező vidékre. Délután utunkat Guimaraes felé folytatjuk. A várost Vimara Peres gróf alapitotta, majd a mórok kiűzése után itt jött létre az Első Portugál Grófság, igy a település Portugália első fővárosa lett, ezért a portugálok Bölcsővárosnak is nevezik. Guimaraes óvárosa a Világörökség része, hangulatos, kanyargós utcácskák, picike terek várják az idelátogatókat. Szállás: Guimaraes-től kb 6 km-re. (kb 55 km)

4-5. nap
Ezt a 2 napot portugália leghiresebb borvidékén, a Douro folyó völgyében töltjük. Ez a vidék a világ legkorábban kijelölt borvidékeinek az egyike, 1756-ban alapitották meg,  amikor Pombal márki a Douro felső folyásánál termelt bor minőségének biztosítására kidolgoztatta a világ első részletes bortörvényét. A völgyben megtermelt bort egy év „házi” érlelés után hagyományosan gályákon úsztatták le a folyó alsó, hajózható szakaszán a torkolatig, hogy Vila Nova de Gaja pincéiben érleljék tovább. A hagyományos módon, teraszosan művelt szőlőknek köszönhetően a borvidéket 2001-ben a kulturális Világörökség részévé nyilvánították. Érdemes egy autómentes napot hagyni arra, hogy a Douro folyón hajókázzanak, hiszen igy nemcsak a gyönyörű tájat nézhetik meg, hanem a hajón megkóstolhatják a hires borokat is. Szállás: Peso de Regua-tól kb 15 km-re. (kb 110 km)

6. nap
A borvidék után ma Coimbra-ba, az egyetemi városba vezet utunk. A város a nevét a római Conimbriga településról kapta, melynek romjait  a várostól 17 km-re délre találhatjuk meg (ez az ország legnagyobb római kori ásatási területe). A barokk egyetemi könyvtáron kívül érdemes még felkeresnünk a régi (Se Velha) és az új (Se Nova) katedrálist is, illetve sétáljunk egyet a hangulatos óvárosban. A Szent Kereszt templomot és kolostort a 12. században Hóditó Alfonz király alapitotta, itt találhatjuk meg az ország első két királyának sirját, de keressük még fel a gótikus Szent Klára kolostort a Mondrago folyó bal partján, ahol a város védőszentjánek sirját láthatjuk. A városon kívül levő Portugal dos Pequenitos parkban Portugália legfontosabb műemlékeinek kicsinyitett másai láthatóak. Szállás: kb 10 km-re Coimbra-tól. (kb 165 km)

7. nap
Reggeli után dél felé indulunk, a Nabao folyó két partján fekvő Tomarba, a templomos lovagok székhelyére. Ebben a városban felkereshetjük a Krisztus-rendi kolostort (Convento de Cristo), mely eredetileg a templomosok kolostorának épült a XII. században, ma pedig az Unesco kulturális világörökségének része (szánjunk hosszabb időt a látogatásra, mert a sok látnivaló mellett a várba feljutás a meredek úton sem annyira egyszerű) vagy Portugália legrégebbi – 1430-ban épült – zsinagógáját. Sétáljunk egyet a Rua Serpa Pinto bevásárlóutcán, mely a gótikus stilusú, baptista Sao Joao templomhoz vezet, vagy ebédeljünk egyet a városka olcsó, de kiváló éttermeinek egyikében. Szállás: kb 10 km-re Comibra-tól, ahol az előző esti szállás volt. (kb 85 km)

8. nap
Reggeli után hazautazás vagy meghosszabbithatjuk a nyaralást egy kellemes tengerparti pihenéssel.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet 
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- A kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet.

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőtéri illetéket (kb 37.000,-Ft/fő)
- üzemanyag költséget
- parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek, kétágyas szobában.

Csomagár/fő kétágyas szobában
2017.03.01-04.30.126 900 Ft
2017.05.01-06.15.142 900 Ft
2017.06.16-08.20.183 800 Ft
2017.08.21-09.30.159 900 Ft
2017.10.01-31.138 900 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Kanada óriási kiterjedésű ország, s amilyen hatalmas olyan sokszínű. Felhőkarcolós metropoliszok éppúgy várnak mint bájos kisvárosok, vadregényes természet és persze a világ egyik legszebb vízesése!tovább...
Fedezd fel Rómát, majd indulj el az ország még kevésbé felfedezett vidékére, Umbriába. Azoknak ajánljuk ezt az utat, akik már Olaszország több részét felfedezték és szeretnének egy kicsit távolabb lenni a turisták által legkedveltebb városoktól. Ár: 134.500,-Ft/fő/hét + 29.000,-Ft illetéktőltovább...
Három kis ország, három külön világ. Észt nyelvrokonaink hazája inkább skandináv jellegű, Lettországban erősebb az orosz hangulat, megspékelve az egykori Hanza-város Rigával, a mélyen katolikus Litvánia pedig inkább közép-európai kötődésű. Igazi multikulturális utazás vár tehát ránk!
Ár: 145.100,-Ft/fő/hét + 36.000,-Ft illetéktőltovább...