homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Normandia-Bretagne Fly & Drive

1.nap
A géped Párizsban landol, a bérautó a reptéren vár. Az út északnak vezet, ám mielőtt Rouenba érnél, térj le jobbra a sztrádáról és ne hagyd ki Giverny-t. Ebben a kisvárosban, egy pazar kerttel körülvett udvarházban laktak és alkottak a francia impresszionista festők. Csodáld meg a vízililiomokat, kecses hidakat és lugasokat, ahogy Monet és barátai tették.  Szállás Rouenban.

2. nap
Reggelinél belemerülsz a helyi ízekbe: zöldfűszeres omlettet rendelsz, majd Rouen favázas házai közöt sétálsz, le a Szajna partjára. A várostól alig egy órányira fenséges sziklafalak, bájos halászfalvak (Honfleur köztük a leglátogatottabb) és ínycsiklandozó tengeri ételek várnak. Kényelmes tempóban fedezd fel a normann tengerpartot, estére Caenben, Calvados megye „fővárosába” érkezel, ahol két éjszakát töltesz.

3. nap
Caen történelmi emlékei, múzeumai megérnek egy teljes napot akár. De a közelben, csupán 20 perces autóútra található a normandiai partraszállás megindító emlékhelye a La Manche csatorna partján. Este ismét Caen valamelyik hangulatos éttermében kóstolhatod a helyi almaborokat. Szállás Caenben.

4. nap
A reggeli croissant-ok és café-k elfogyasztása után délnyugat felé veszed az irányt. Almáskertek szegélyezik utad, majd legelésző tehéncsordák között haladsz tovább. Nemsokára kiérsz a tengerpartra, se eléd tárul a Szt. Mihályról elnevezett apátság. A Mont St-Michel, ahogy a franciák nevezik, a világörökség része, apálykor keskeny földnyelv köti össze a szárazfölddel, míg dagálykor szigetszerűen emelkedik ki az Atlanti-óceánból. Ma már mesterséges híd köti össze az apátságot a parttal, tehát nem kell bonyolult számításokba bocsátkoznod, hogy kiszámítsd az apály idejét. Napnyugta után, kivilágítva is csodálatos, éppen ezért itt töltöd az éjszakát.

5. nap
Reggeli után elhagyod Normandiát, Bretagne-ban folytatod utad. Egy órát kell csak vezetned, és megérkezel St. Malo-ba. A csodálatos fekvésű, fallal körülvett óváros bástyáin igazán nagyszerű élmény, különösen napnyugtakor. Szállás St. Maloban.

6. nap
St. Malo-t elhagyva egész nap Bretagne-ban kalandozol. Ne hagyd ki Dinant, amely középkori belvárosában nem sok minden változott XIV. Lajos óta. Josseline, a meseszerű erdei falu és a fölé emelkedő kastély szintén megéri a látogatást. Az éjszakát Rennes-ben, a bretonok fővárosában töltöd.

7. nap
Rennes-ből egy hosszabb, közel három órás autózással éred el Chartres városát, ahol az utolsó éjszakát töltöd. Ebben a városban született meg a gótika, a házak fölé magasodó lélegzetelállító (s ezt most tényleg szó szerint értsd…) katedrális, a világon egyedülálló. Ékszerként tündöklő páratlan üvegablakok, pazar szobrok kápráztatnak el, s teszik felejthetetlenné az utolsó estédet.

8. nap
Kényelmes indulás Chartres-ból, csupán másfél órát kell vezetned Párizsig. A kocsi leadása után  egy délutáni járattal érkezel haza.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet
- 7 éjszaka szállást a megadott szállodákban reggelivel, kétágyas szobákban
- Peugeot 107 kategóriás gépkocsit korlátlan kilóméter használattal és biztosítással
- ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket (kb 19.000,-Ft/fő)
- fakultatív biztosításokat
- üzemanyag költséget
- esetleges parkolási díjakat

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében, kétágyas szobában érvényesek.

ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ!
Foglalj 2017. július 22-ig, és az alábbi árakból 10% előfoglalási kedvezményt kapsz.

Akciós ár: 

2017. augusztus 31-ig:                                             177.400.- Ft/fő
2017. szeptember 1-30-ig:                                       151.900.- Ft/fő
2017. október 1-31-ig:                                              142.500.- Ft/fő

Csomagár/fő
2017.06.21-08.31.197 000 Ft
2017.09.01-30.168 500 Ft
2017.10.01-31.158 500 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Varázslatos tengerpartok, katedrálisok, Világörökségi helyszínek, Olaszország legjobb konyhája: vár rád az olasz csizma sarka!
Ára: 209.000 Ft/fő - től. tovább...
Egy ország, ami nem szerepel a térképeken, mégis létezik. Katalónia a francia-spanyol határvidéken, Barcelona környékén terül el, változatos tájon. A Pireneusok csipkés csúcsai, Barcelona nyüzsgő forgataga, bájos francia kisvárosok és finom homokos tengerpart: mindez együtt és még sok minden más! Ár: 142.300,-Ft/fő/hét + 38.000,-Ft illetéktőltovább...
Három kis ország, három külön világ. Észt nyelvrokonaink hazája inkább skandináv jellegű, Lettországban erősebb az orosz hangulat, megspékelve az egykori Hanza-város Rigával, a mélyen katolikus Litvánia pedig inkább közép-európai kötődésű. Igazi multikulturális utazás vár tehát ránk!
Ár: 145.100,-Ft/fő/hét + 36.000,-Ft illetéktőltovább...

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

Bretagne és az almafák

Bretagne és az almafákA franciák egyik nemzeti itala, a Calvados nem egy szapora termék... a hordóban történő érlelés miatt ugyanis az anyag jó része az "angyaloké" lesz, azaz elpárolog. De miről kapta a nevét ez a gyönyörű nedű...? Tovább

Irány a Fények Városa!

Irány a Fények Városa!Bár Josephine Bakert és banánszoknyáját már nem csodálhatjuk meg a Folies Bergére-ben, azért ha Párizsban jársz, az egész napos „ kötelező városnézés” után érdemes belevetni magadat a párizsi éjszakába. A Vörös Malom jelenlegi műsora, a Féerie. Tovább

Provence-i nyár

Provence-i nyárKrúdy szerint, ha álmodban levendula illatot érzel, egy kedves élmény emlékét idézed fel. A dél-franciaországi Provence a levendulatermesztés igazi hazája - a dimbes-dombos vidéken hamar egy levendulatenger közepén találhatod magad! Tovább