homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mexikóvárostól a Yucatán-félszigetig

1. nap: Érkezés Mexikóvárosba a délutáni órákban, egyéni transzfer a szállodába, ahol 3 éjszakát töltünk majd (Best Western Royal Zona Rosa****).

2. nap: Reggeli után városnézés idegenvezetővel Mexikóvárosban, majd Xochimilhoban az „Úszó kertek” felkeresése. (R)

3. nap: A mai napon újabbb kulturális élmények várnak ránk (idegenvezetővel): Antropológiai Múzeum, Guadaloupe Bazilika, Teotihuacan. A hotelbe késő délután érünk vissza. (R)

4. nap: Reggeli után transzfer a repülőtérre, ahol a béruatót vehetjük át, majd útnak indulunk Cholula-ba, ahol a gyönyörű Quetzalcoatl piramist nézhetjük meg. Utunk Puebla-ba vezet tovább, ahová késő délután fogunk érkezni, ahol az éjszakát fogjuk tölteni (Best Western Real de Puebla****). Kb 120 km. (R)

5. nap: Délelőtt Pueblát járhatjuk be: katedrális, városközpont. Dél körül indulunk tovább Oaxaca-ba, ahol este a hangulatos Zocalo-n sétálhatunk egyet. Itt 2 éjszakát fogunk tölteni (Hotel Parador San Miguel****). Kb 330 km. (R)

6. nap: Ma Oaxaca nevezetességeivel ismerkedünk: Benito Juarez piac, katedrális, Santo Domingo templom. Délután dél Mexikó legnagyobb prekolombiánus ásatási helyszinére, Monte Alban-ba látogatunk el. Kb 55 km.

7. nap: Utunkat Teguantepec felé folytatjuk, útközben azonban több archeológia helyszint is felkereshetünk: Dainzu, Lambityeco, Yagul, illetve El Tule 200 éves fáját is megtekinthetjük, de megéri beugrani Mitla zapoték városába is. Szállásunk Tehuantepec-ben lesz (Hotel Calli***). Kb 260 km.

8. nap: Ma újra a hegyek közé vezet utunk, a Sumidero kanyonból fantasztikus kilátás nyilik az 1000 m mélyen kanyargó Grijalva folyóra. Szállásunk a következő 2 éjszakán San Cristobal de las Casas-ban lesz (Hotel Casa Mexicana***). Kb 390 km.

9. nap: Délelőtt elkirándulunk a közelben található Tzotzil koloniális városkához. A napot San Cristobal szép központjában sétáhatunk egyet.

10. nap: Ma Palenque városába indulunk tovább, 2 útvonal közül választhatunk: vagy Tuxla Gutierez-en és Villahermosa-n át vezet az út (egy szabadtéri múzeumban olmék emlékeket láthatunk), vagy Ocosingo-n át, egy erdős területen kereszetül (ahol vizeséseket láthatunk). Délután érkezünk meg Palenque városába, ahol a következő éjszakai szállásunk lesz (Hotel Mision Palenque***). Kb 190-400 km útvonaltól függően.

11. nap: Reggel korán nekiindulhatunk, hogy Palenque gyönyörű maya romvárosát felfedezzük, hiszen annyi itt a látnivaló. Délután továbbutazunk a Yucatán-félszigetre, Campeche városába, ahol az éjszakát töltjük (Hotel Ocean View****). Kb 370 km.

12. nap: Ma a következő maya romváros, Uxmal vár ránk, este fény- és hangjátékot láthatunk a romoknál (Hotel Uxmal Maya Resort***). Kb 180 km. (R)

13. nap: Kora reggel indulunk Uxmal felfedezésére (Varázsló Piramasa, Apácazárda, Kormányzó palotája). Dél körül indulhatunk tovább Meridába, a „fehér városba”, ahol az éjszakát töltjük (Mision Fray Diego***). Kb 60 km. (R)

14. Nap: Újabb koránkelés után indul a legismertebb maya romvárosba, Chiczen Itza-ba, mely utunk egyik fénypontja lesz. A hatalmas területen levő romvárosban láthatjuk többek között a Kukulkan (Tollas kígyó) piramisát, pelote pályát (játéktér) és az Obszervatóriumot is. Chichén Itza jelentése: "az itzai kút kávájánál". Az elnevezés arra utal, hogy a félszigeten élők folyó híján a természetes víznyelő aknákból (ún. cenotekből) vették a friss vizet. A cenote-k egyben vallási szerepet is betöltöttek. A város három ilyen cenote mellett volt található, ebből ma kettő maradványait még láthatnak a romvárosban: ez egyik az Áldozat kútja, ahol szárazság idején a maja esőistennek, Chac-nak mutattak be áldozatokat. Mivel ezen az éjszakán itt alszunk, igy gyönyörködhetünk a hang és fényjátékban is (Hotel Mayaland****). Kb 180 km. (R)

15. nap: Reggeli után Cancunba indulunk, ahol leadjuk a bérautót, de meg is hosszabbithatjuk körutunkat a Riviera Maya fehérhomokos tengerpartján egy kellemes hotelben. Kb. 205 km.

16. nap: Hazaérkezés Budapestre a dél körüli órákban.

Az ár minimum 2 fő együttes utazása esetén érvényes!

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegy turista osztályon
- szállás 14 éjszakára 3-5*-os szállodákban, standard kétágyas szobákban
- reggeli 7 napon (a program szerint)
- autóbérlés 12 napra (kiskategóriás)
- információs anyagok (német nyelven)
- transzferek a program szerint
- 2 városnézés idegenvezetővel (angol vagy német nyelven)

A részvételi dij nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték (kb 110.000 Ft/fő)
- betegség-, baleset-, poggyász biztositás
- sztornóbiztositás
- üzemanyag, parkolási dijak, belépők, borravaló, autópálya díjak
- autó leadási dija (kb 350 USD + adók)

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 25 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkeznie (21 - 25 éves kor között felárat alkalmaznak)
- másodvezető díj benne van az árban (1 fő)
- az autó vezetőjének saját névre szóló, dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie, amelyen blokkolni fognak kauciót (kb 600 USD)
- az ár tartalmazza: korlátlan km használat, törés-, lopás biztositás önrész nélkül (az önrészt az ügyfél utólag kapja vissza), különböző adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, ellenkező esetben felszámolják a benzint + extra díjat is

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotelek foglalására is (felár ellenében).

A táblázatban megadott csomagárak egy főre, minimum 2 fő együttes utazása és szabad helyek függvényében érvényesek, az indulási nap péntek kivételével bármelyik lehet.

Csomagár/fő/hét kétágyas standard szobában
2014.11.01-12.12.362 600 Ft
2015.01.10-04.03.362 600 Ft
2015.04.04-16.377 900 Ft
2014.04.17-30.362 600 Ft
Tanácsadónk a témában
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

Mit szólnál ehhez?

Fedezd fel Rómát, majd indulj el az ország még kevésbé felfedezett vidékére, Umbriába. Azoknak ajánljuk ezt az utat, akik már Olaszország több részét felfedezték és szeretnének egy kicsit távolabb lenni a turisták által legkedveltebb városoktól. Ár: 134.500,-Ft/fő/hét + 29.000,-Ft illetéktőltovább...
Hajdan volt arab kalifák palotái, apró, festői falvak, flamenco, fiesta, bikaviadalok no és persze végtelen, napos tengerpart: ez Andalúzia, az utolsó mór sóhajok földje. Látogass el a vidékre, amely Velazquezt és Picasso-t adta a világnak! Ár: 173.700,-Ft/fő/hét + 24.000,-Ft illetéktőltovább...
Szicíliai minitúra azoknak, akik szívesen barangolnak tavasszal vagy ősszel az olasz csizma talpa alatt.
Ára: 199.100 Ft/fő - től. tovább...