homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Izland Fly & Drive

1. nap:
Érkezés Reykjavikba, ahol a reptéren vehetjük át az autót, majd Selfoss, Höfn és Hveragerdi geotermikus faluja felé vesszük az irányt. A városkában meglátogathatunk egy zöld házat is, melyeket a geotermikus energia segítségével fűtenek. A szállás Hveragerdiben vagy Selfossban lesz. Kb 110 km

2. nap:
Ma a Reykjanes félszigetre látogatunk el. A vulkáni eredetű félszigeten találkozik az Eurázsiai és az Észak-atlanti tektonikus lemez, egy pár méter széles árok jelzi, hogy a két lemez lassan távolodik egymástól. Az árok feletti fahídon átsétálhatunk Észak-Amerikába (persze csak geológiai értelemben). A félszigeten található még a Kék Lagúna, melynek 30-40 C-os vizében ha van kedvünk, fürödhetünk is egyet! Izland legdélebbi pontja ez a félsziget, a meredek sziklákon sirályok, lummák és más madarak fészkelnek. A szállás Hveragerdiben vagy Selfossban lesz. Kb. 220 km.

3. nap:
Ezen a napon a Thingvellir Nemzeti parkba megyünk, mely nemcsak geológiailag, de történelmileg is fontos pont a szigeten. Ebben a parkban is láthatjuk a két tektonikus lemez távolodását a hatalmas hasadékvölggyel, illetve ezen a helyen ült össze a világ első parlamentje a X. században. A vikingek egy nagy kő körül gyűltek össze, és itt hozták meg a törvényeket. Délután Reykjavikba látogatunk, a 'füstölgő öbölbe'. Az első telepesek nevezték így a várost, mivel a földből feltörő gőzök láttán. A kb. 100.000 lakosú város központját gyalogszerrel könnyedén bejárhatjuk. Persze ne számítsunk olyan történelmi látnivalókra, mint egy régi európai városban, hiszen Izland fővárosa a XVIII. században kezdett kialakulni! Cserébe kedves emberekkel, nagyon tiszta levegővel, az ország legnagyobb templomával, modern épületekkel és számtalan bárral és étteremmel várnak minket. A különlegességre vágyó utazók akár egy jégbárba is beülhetnek, ahol italukat jégpohárból kortyolhatják. Szállásunk az előző éjszakai hotelben lesz megint. Kb 200 km.

4. nap:
A mai napot a sziget legaktívabb vulkánjának közelében fogjuk tölteni. Először a Thjorsa völgybe vezet utunk, ahol gyönyörű vízeséseket találunk. A Hekla vulkán lábánál a Skard farmon egy látogatóközpont van, ahol megismerhetjük a legutóbb 2000-ben kitört 7000 éves vulkán működését. Szállás: Fludirban. Kb 240 km.

5. nap:
Reggeli után felkerekedünk és a sziget két legnépszerűbb látványosságát keressük fel: a gejzírek földjét és a Gulfosst (Arany vízesés). A gejzírek közül a Strokkur a legismertebb, mely kb. 5-10 percenként 20 m magas vízoszlopot lövell a magasba. Szállás: Fludirban. Kb. 180 km.

6. nap:
Ma dél felé vesszük az irányt, ahol további csodálatos vízesésekben gyönyörködhetünk: Seljalandsfoss, Skogafoss. Ezután Izland legdélebbi városa, Vik felé tartunk. A környékbeli Dyrholaey sziklákról jó időben gyönyörű kilátás nyílik a tájra és a közeli fekete homokos partszakaszokra. Arra is lehetőségünk lesz, hogy a Myrdallsjökull gleccseren hómobilozzunk egyet. Szállás: Hella-ban. Kb. 300 km.

7. nap:
Utolsó napunkon két halászfalut kereshetünk fel: Hella-t és Bakki-t. Lehetőség van egy sétarepülésre a Westman szigetek felett (Hella-ból). Vagy Thorlakshofn-ból komppal is átjuthatunk a szigetekre. Az összesen 15 tagból álló szigetcsoport 1973-ban került a világ figyelmébe, amikor a főszigeten - Heimaey-n - kitört az Eldfell vulkán és sziget kb. 5000 lakosát kitelepítették. A majd 5 hónapon át tartó kitörés a városka nagy részét elpusztította, de a lakosok a kitörés után pár héttel már vissza is tértek és helyreállították városukat. Szállás: Hella-ban. Kb. 250 km.

8. nap:
Autónk leadása után a menetrendtől függően hazarepülünk Budapestre. Június-szeptember között érdemes még egy napot Rejkyavikban tölteni, mivel ebben az időszakban részt vehetünk egy bálnalesen is (kb. 2 és fél órás program).

Információk az autóbérléshez:
- autótípust nem tudunk garantálni, csak méretet!
- a sofőrnek min. 20 évesnek kell lenni, min. 1 éves jogositvánnyal kell rendelkezni (a sofőr max. 75 éves lehet)
- 1 plusz sofőr ára benne van a bérleti díjban
- dombornyomásos bankkártyával kell rendelkeznie a sofőrnek (az ő nevére kell, hogy szóljon), melyen blokkolni fognak kauciót
- az árban benne van: korlátlan km használat, törés-, lopás biztosítás önrészkiváltó biztosítással (az önrész visszatérítését kár esetén hazaérkezés után tudjuk intézni), adók
- ha az autót tele tankkal kapják, akkor tele tankkal kell visszavinni, különben felszámolják a benzint + extra díjat is.

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet turista osztályon az Air Berlin járatain, egy átszállással
- szállást 7 éjszakára reggelivel
- bérautót (Opel Corsa méretű, 3 ajtós kocsi)
- információs anyagot

Részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket (kb 79.000,-Ft/fő)
- üzemanyagköltséget
- parkolási díjakat
- belépőket

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

Az árak szabad helyek függvényében érvényesek.

Csomagár/fő/hét, szállodában reggelivel, kétágyas szobában
2016.09.01-2016.10.31.292 000 Ft
2017.04.01.-2017.05.30.229 000 Ft
2017.06.01.-2017.08.31.339 000 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Németországban mindenki megtalálja a megfelelő programot, akár kastélyokat szeretnénk látogatni, akár a Legoland-ban szórakozni egyet.
Ár: 95.900,-Ft/fő/hét-tőltovább...
Elegáns tengerparti városkák, modern marinák, pazar éttermek, kellemes klíma, finom homokos plázsok, szépséges tájak, híres borok és sajtok, friss tengeri ételek és közepesen erős szél - ez Dél-Franciaország, ahol a természeti szépség keveredik az evilági csillogással. Ár: 169.000 Ft/fő/5 nap csomagártóltovább...
Fedezd fel Rómát, majd indulj el az ország még kevésbé felfedezett vidékére, Umbriába. Azoknak ajánljuk ezt az utat, akik már Olaszország több részét felfedezték és szeretnének egy kicsit távolabb lenni a turisták által legkedveltebb városoktól. Ár: 134.500,-Ft/fő/hét + 29.000,-Ft illetéktőltovább...