homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Bor, konyak, kastélyok - Fly & Drive

1. nap - A bordeaux-i megérkezést követően a bérautó felvétele után elfoglalod a szállást és nyakadba veszed a várost. Bordeaux forgalmas kikötőváros, környékén körül kétezer éve termesztenek szőlőt és készítenek borokat. Elegáns, 18. században épült belvárosa világörökség. Este egy finom fehér borral koccintasz a megérkezésre.
Szállás: Bordeaux

2. nap - A számtalan kulturális emlék mellett érdemes kiautózni a tengerpartra és Arcachon mellett megmászni Európa legnagyobb homokdűnéjét. A közelben vásárolhatsz a termelőktől friss osztrigát, egy kis pezsgővel leöblítve.
Szállás: Bordeaux

3. nap - A Dordogne folyót követve autózol kelet felé. A bordeaux-i borvidék kapujában található Saint-Emilion kisvárosa a világörökség része. Itt a dombokra telepített szőlők egészen a középkori városfalakig nyúlnak, a hangulatos macskaköves utcákon egymást érik a finom borokat árusító üzletek és habkönnyű mandulás puszedlit kínáló pékségek. A Dordogne-vidék Franciaország egyik legfestőibb tája. Fallal övezett városkái (Domme, Beynac-et-cazenac) egyszerűen elbűvölőek. A közelben található az őskori barlangrajzairól híres, világörökség részét gépező Lascaux-i barlang is, amely bár nem látogatható, a szomszédos múzeumban megcsodálhatod a hiteles másolatokat.
Szállás: Sarlat, táv 210 km

4. nap - Észak felé fordulsz, és a tengerparti La Rochelle városába autózol. Útközben bájos kisvárosokat érintesz. (Saintes, Cognac, Angouleme, legalább az egyikben érdemes megpihenni). Kis kitérővel felkeresheted Les Sables d’Olonne kikötőjét, ahonnan a híres vitorlásverseny, a Vendée Globe mezőnye indul. La Rochelle halászati  központ, óvárosát árkádokkal szegélyezett festői szépségű utcácskák és terek hálózzák be. A belvárosban elfogyasztott kellemes tenger gyümölcsei ebéd után rövid utazás után Ré szigetére (Ile de Ré) érkezel.
Szállás: Ré sziget , táv 330 km

5. nap - A 32 km hosszú és helyenként csak 60 m széles szigeten szelíd, régimódi, lassú tempójú az élet és rendkívül barátságosak az emberek. Látogass meg egy piacot, sétálj a tengerparton, rendelj osztrigát és egy palack bort: élvezd az élet apró örömeit.
Szállás: Ré sziget

6. nap - Elhagyod a tengerpartot, és útnak indulsz a Loire-völgy irányába. Belépőként Villandry reneszánsz kastélyát és kertjét csodálhatod meg. A régió szívében, Tours városában töltesz két éjszakát. Középkori óvárosa a katedrálissal és favázas házikóival felér egy időutazással. A rengeteg élményt egy finom sajttál mellett könnyebb feldolgozni.
Szállás: Tours, táv 280 km

7. nap - Az egész napod a Loire-völgy felfedezésével töltöd. Kihagyhatatlan Chambord, Amboise és Chenonceaux, de elautózhatsz Saumur érintésével egészen Angers városáig.
Szállás: Tours, táv 90-260 km

8. nap - A reggeli órákban még megállhatsz Blois városában, ahol lesz időd egy kis szuvenír vásárlásra, majd Párizsba vezetsz, ahonnan egy délutáni géppel visszarepülsz Budapestre.
Táv: 260 km

Részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet
- reptéri illetéket
- 7 éjszaka szállást reggelivel 3*-os hotelekben
- bérautót (Ford Fiesta vagy hasonló) korlátlan kilométer használattal, biztosításokkal
- ajándék hasznos, magyar nyelvű útikönyvet 

Részvételi díj nem tartalmazza:
- üzemanyagköltségeket, parkolási díjakat, útdíjakat
- belépőket
- lemondási és betegség/baleset/poggyász biztosítást
- idegenforgalmi adót (kb. 1.50 EUR/fő/éj)

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalására, felár ellenében.

Időpontok: személyre szabva, a szabad helyek függvényében az utazók kívánsága szerint.

Egyéni ajánlatot kérj tanácsadóinktól!

Csomagár/fő kétágyas szobában
2018.05.01-06.15.176 700 Ft
2018.06.16-30.208 600 Ft
2018.07.01-08.20.237 400 Ft
2018.08.21-09.30.228 600 Ft
2018.10.01-31.216 700 Ft
2018.11.01-12.31.198 600 Ft

Mit szólnál ehhez?

Szicíliai minitúra azoknak, akik szívesen barangolnak tavasszal vagy ősszel az olasz csizma talpa alatt.
Ára: 199.100 Ft/fő - től. tovább...
Anglia számos világhíres ikonnal büszkélkedhet: Beatles, Manchester United, a Tower, Stonehenge. Utad során azonban nemcsak világörökségek és világszerte ismert látványosságok várnak, hanem rejtett kincsek, felfedezésre váró gyöngyszemek. Az utazás az országon keresztül nemcsak térben, hanem időben is messze repít, őskori emlékektől a 21. századig.tovább...
Hajdan volt arab kalifák palotái, apró, festői falvak, flamenco, fiesta, bikaviadalok no és persze végtelen, napos tengerpart: ez Andalúzia, az utolsó mór sóhajok földje. Látogass el a vidékre, amely Velazquezt és Picasso-t adta a világnak! Ár: 173.700,-Ft/fő/hét + 24.000,-Ft illetéktőltovább...