homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

66-os út Fly and Drive

1. nap
Este érkezel Dallasba, Texas állam legnagyobb városába. A reptérről a bérautóval a szállodába hajtasz.
Szállás: Dallas.

2. nap
A nap nagy részét Dallasban töltöd: a Kennedy-gyilkosság rejtélyeit kutathatod az emlékközpontban, átrándulhatsz a szomszédos Fort Worth-be „cowboy” hangulatért, de meglátogathatod a Ewingokat is a Southfork Ranch-on.  Az éhséged egy pompás texasi BBQ-val csillapítod, majd átautózol Oklahoma City-be, ahol az éjszakát töltöd.
Táv: 350 km / 3.5 óra
Szállás: Oklahoma City.

3. nap
Kezdd a napot a Cattlemen’s-nél egy fejedelmi reggelivel: steak tojással – ettől lesz energiád, ami nem is árt, hiszen itt térsz rá a legendás 66-osra. Oklahoma City-től nyugatra, két múzeum is emléket állít a legendás útnak (Clinton, Elk City). Hamarosan elhagyod az államot és visszatérsz Texasba. Amarilloban éjszakázol, napnyugta előtt ne hagyd ki a szürreális Cadillac Ranch-ot! Vacsora helyi specialitásokkal a  Coyote-ban vagy BigTexan-ban.
Táv: 430 km / 4 óra
Szállás: Amarillo

4. nap
Tovább folytatod utadat napnyugatra. Eléred Adrian-t, amely pont félúton fekszik Chicago és Los Angeles között. Nem sokkal később Új-Mexikóba érkezel, ahol kitérőt tehetsz észak felé, s meglátogathatod Santa Fe-t, vagy tarthatsz egyenesen Albuquerque-be. Csodáld meg a hangulatos óvárost, s a környéket madártávlatból: a közeli Sandia csúcsra felvonózva eléd terül az egész Rio Grande-völgy. Estére a Frontier-ben fergeteges Burrito és Enchilada vár.
Táv: 460 km / 4.5 óra
Szállás: Albuquerque 

5.nap 
A pueblo indiánok vadászmezőire érsz. Szerencsére ma már nem kell skalpolástól tartani a fehét embernek: a Navahó és a Zuni törzs tagjai barátságosak, és büszkén mutatják be több száz éves civilizációjuk emlékeit. A Chaco Canyon indán kultúrája a világörökség része.
Táv: 230 km / 2 óra
Szállás: Gallup 

6. nap
Néhány mérföld csak, és elhagyod Új-Mexikót, Arizonába érkezel. Ez a nap is a természeti csodák felfedezésével telik: színes sivatagban és megkövült erdőben sétálsz, óriási meteorkráter peremén ámuldozol.
Táv: 360 km / 3.5 óra
Szállás: Williams

7. nap 
A világ egyik leghíresebb folyóvölgyének megtekintése vár ma rád. A Grand Canyon, a Colorado folyó meredek szurdokvölgye 350 km hosszú, s 1800 méterig mélyül…A lélegzetelállító látványt a magaslati kilátóhelyekről élvezheted.
Táv: 200 km / 3 óra
Szállás: Williams

8. nap
Kis kitérőt teszel, letérsz a 66-os útról, Kingamnnél észak felé fordulsz és Nevadába tartsz.A természet lenyűgöző erődemonstrációja után megtapasztalhatod, hogy az ember alkotásai is lehetnek monumentálisak. A Colorado folyó vizének felduzzasztásával 1936-ban emelték a 221 méteres Hoover gátat, amely mögött egy Balaton nagyságú mesterséges tó keletkezett. A folyó erejét villamos energiává alakító erőmű kapacitása felér a paksi atomerőműjével! A gát megtekintése után a világ kaszinó-fővárosába, Las Vegas-ba indulsz. Az éjszakát már itt töltöd.
Táv: 370 km / 4 óra
Szállás: Las Vegas 

9. nap 
Las Vegas a szerencsejáték nemzetközi központja: Nevada azon kevés szövetségi állam közé tartozik, ahol legálisan űzhető a póker, a rulett, és a Black Jack. A sivatag közepén épült város kaszinóinak fénylő reklámtáblái messze világítanak. Las Vegasban a szerencsjátékok mellett fontos sportesemények is teret kapnak: a Caesar’s Palace-ban rendezik a profi bokszolók világbajnoki címmérkőzéseit. No és aki még nem esett túl rajta: Las Vegasban az esküvői szertartások könnyen és gyorsan lebonyolíthatók!
Szállás: Las Vegas

10. nap
 A Mojave-sivatagon autózol keresztül, immár Kaliforniában. Barstownál visszatérsz a 66-os nyomvonalára, ahol újabb emlékeket találsz „minden utak anyjáról” a helyi múzeumban . Am közelben fekvő Calico, a mára szellemvárossá vált egykori virágzó település is megéri a látogatást, mielőtt Santa Monica-nál  eléred a Csendes-óceánt.
Táv: 480 km / 5 óra
Szállás: Santa Monica, Los Angeles

11. nap
Los Angeles nem is egy város, az Angyalok Városa, egy mítosz. Ha létezik a világon olyan metropolisz, amely a „világváros” elnevezést megérdemli, akkor ez az. Nincs olyan nép a világon, amely ebben a multikulturális városban ne találna helyet magának. Los Angeles talán leghíresebb városrésze, Hollywood, a filmvilág fővárosa. A sztárok villáit a Sunset Boulvard-on találjuk, ők a Beverly Hills-i Rodeo Drive-on, a világ egyik legdrágább bevásárló utcáján shoppingolnak. Kicsit délebbre, Santa Monica finom homokos partján, a Venice Beach-en találhatók az „izompacsirták”, görkorcsolyázók, és a jövő sztárjai, akiket még senki sem ismer. A híres Boardwalk-on a fürdőző élet összekeveredik a művészettel, a strandokkal és a falatozókkal. A Los Angeles-ieket életvidámságát az sem zavarja, hogy a világ egyik legveszélyesebb földrengés-zónájában élnek, a Szent András törésvonal mentén… 
Szállás: Santa Monica, Los Angeles

12. nap
Bérautó leadása a reptéren, hazautazás a menetrend függvényében. Éjszaka a repülőgépen, érkezés másnap.

Praktikus tanácsok
Beutazási feltételek: Az Amerikai Egyesült Államokba érvényes útlevéllel és vízummal léphet be magyar állampolgár. Vízumügyintézés (ESTA) irodánkban gyorsan, kényelmesen, akár egy nap alatt!
Pénznem: Dollár
Közlekedés: Az USA-ban jobb oldalon halad a közlekedés, s a nemzetközi szabályok érvényesek, sebességkorlátozások és távolságok mérföldes rendszerben jelzettek.
Üzemanyag: Európai mércével alacsony áron, 1 USD / liter áron kapható az ólommentes (unleaded gasoline) 95-ös benzin. A benzinkutaknál gallonban számolnak, 1 gallon 3,8 liternek felel meg.
Útdíjak: Az USA útjai kitűnő minőségűek, az úthálózat sűrű. Az autópályák általában ingyenesek, van azonban néhány fizetős szakasz.

Az ár tartalmazza:
- repülőjegyet 
- 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában kétágyas klímával, TV-vel, telefonnal felszerelt szobákban reggelivel (kivéve Las Vegast)
- Opel Astra méretű autót korlátlan kilométer-használattal, biztosítással 11 napra
- részletes, jól használható autóss térképet és ajándék hasznos, magyar nyelvű utikönyvet

Az ár nem tartalmazza:
- reptéri illetéket (kb. 115.000 Ft),
- üzemanyag költséget,
- parkolási díjakat,
- bérautó leadási dját (650 USD)

Lehetőség van magasabb kategóriájú autó és színvonalasabb hotel foglalásra, felár ellenében.

A táblázatban megadott csomagárak minimum két fő együttes utazása esetén érvényesek.

Csomagár/fő
2017.01.15-2017.05.15.336 000 Ft
2017.05.16-2017.08.25.399 500 Ft
2017.08.26-2017.12.15336 000 Ft
Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820

Mit szólnál ehhez?

Fedezd fel Spanyolország legszebb homokos strandjait és pezsgő, izgalmas városait, ősi kastélyait, világklasszis borait és ételeit.tovább...
Szicíliai minitúra azoknak, akik szívesen barangolnak tavasszal vagy ősszel az olasz csizma talpa alatt.
Ára: 199.100 Ft/fő - től. tovább...
A mindig zöld Írország egész évben várja a látogatókat. Kevéssé ismert, hogy mennyire enyhe az ír tél, akár 15 fokos, kellemes januári napsütésben is autózhatunk és csodálhatjuk a szépségesen zord kastélyokat és a magával ragadó békés ír tájat.tovább...