homeautós túrákfly & drivekörutaknászútnyaralj és láss!Premium selectionvízumkapcsolatrólunk

Balti államok és Skandinávia


Tanácsadónk a témában
Miksó Ákos
+36 1 327 0820
Szarvas Timi
+36 1 327 0814

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

A sarki fény

A sarki fényA sarki fény az északi és a déli féltekén egyaránt előforduló, különleges fényjelenség, de tévedés, hogy csakis a sarkkörök közelében látható. Nagyon ritkán máshol is előfordul, például Magyarországon is... Tovább

Balti államok és Skandinávia

A három kis állam - Észtország, Lettország és Litvánia - a Balti-tenger keleti mellékén terül el. Hasonló természeti adottságokkal és közös törénelmi gyökerekkel rendelkeznek. A második világáorúban a Szovjetúnió bekebelezte az országokat, de 1991-ben kivívták függetlenségüket, s hamarosan az Európai Únió gyorsan fejlődő tagállamai lettek. Régi középkori kereskedővárosok emléke keveredik némi oroszos hangulattal Rigában, júniusi fehér éjszakákon bóklászhatunk az észt partvidék szigetvilágában, s az is biztos hogy a világon nincs még egy helyen annyi feszület egy helyen, mint a litvániai Kersztek Hegyén. Svédországban piros faházak, végtelen erdőségek, harapnivalóan friss levegő és izgalmas városok várnak rád. Európa negyedik legnagyobb országa természeti szépségével és kultúrájával mindenkit magával ragad. A jól kiépített és kitünő minőségű úthálózatnak köszönhetően itt élménnyé válik a vezetés és ha végjárjuk az alábbi útvonalat megismerhetjük e csodálatos ország valamennyi arcát.

PROGRAMOK

Baltikum fly & driveBaltikum fly & drive
Három kis ország, három külön világ. Észt nyelvrokonaink hazája inkább skandináv jellegű, Lettországban erősebb az orosz hangulat, megspékelve az egykori Hanza-város Rigával, a mélyen katolikus Litvánia pedig inkább közép-európai kötődésű. Igazi multikulturális utazás vár tehát ránk!
Ár: 145.100,-Ft/fő/hét + 36.000,-Ft illetéktől


Svédország Fly & DriveSvédország Fly & Drive
Piros faházak, végtelen erdőségek, harapni valóan friss levegő és izgalmas városok várnak rád Svédországban. Ár: 179.000 Ft/fő/hét csomagártól


Norvégia Fly and DriveNorvégia Fly and Drive
Nemcsak kontinensünk, de talán az egész világ egyik legmegkapóbb vidéke Norvégia. A zord természeti erők olyan csodákat hoztak létre, melyek mesébe illőek. Fjordok és trollok vidéke ez, gleccserek, türkizkék tavak, havas hegycsúcsok és misztikus templomok világa.


Utazás

Skandinávia nagyvárosaiba Budapestről közvetlen járatokkal juthatunk el. A Baltikumba számos légitársaság járatai közül választhatunk, kényelmes csatlakozásokkal.

Az utazás időtartama

3 óra

Időeltolódás

nincs

Vízum

Magyar álampolgároknak nem szükséges.

Egészségügyi előírás

Kötelező védőoltás nincs.

Legjobb időszak az utazásra

Májustól szeptemberig

Időjárás

Észak-Európában a tél hosszú és hideg, a nappalok rövidek. A téli táj szépsége mellett nagy vonzerő a nyáron nem látható sarki fény is. Májustól enyhül az idő, a nyári hónapokan pedig nem ritka a 25-28 fok sem. A Nap ekkor csak néhány órára bukik a horizont alá.